Tranceavond met Illy Klimmert - Oktober 2018

Lieve mensen,

Deze avond zaten we bijeen met een bescheiden groepje belangstellenden.
Het thema van deze avond, ging over onze bewuste en onbewuste leerpatronen in het leven. Bewust zijn, van een bepaald vastgelegd leerpatroon. Dit leerpatroon hebben we gekozen toen we nog astraal "boven" waren. Het is een plan voor ons leven hier op aarde, dat we  ooit hebben besproken met begeleidende hogere zielen.

 


Het kan zo zijn, dat wanneer je nog "boven" bent,... dat je met een "groep" hebt afgesproken, om samen iets te willen oplossen op de aarde...


Soms, kan het voorkomen, dat dat wát je wilde oplossen op aarde, niet helemaal lukt als groep, omdat je al wat langere tijd "boven" ben geweest. Dit kan omdat de situatie op aarde door je langere verblijf "boven" al wat veranderd is en/of omdat door je langer verblijf "boven" je inschatting over het leven op aarding niet meer voldoet en je en daardoor er niet helemaal toe komt om iets samen op te lossen. 

 

De processen hoeven niet altijd om sombere, donkere dingen te gaan, het kan ook zo zijn dat het om genezing, healing gaat, dus positieve zaken.

Mede door de intentie van het thema van deze avond, heeft Marcus een aanvang gemaakt om de avond af te ronden met een gezamenlijke healing voor een bepaald gebied of bepaalde mensen hier op aarde of "boven". Aan ons de keuze voor wie of wat. De bedoeling was om ons te laten verbinden met gene-zijde, ons open te stellen in eenheid, om energie te geven en samen onze liefdevolle gedachten en krachten te bundelen en uit te zenden voor hulp, daar waar het nodig is.In dit geval, hebben we ons opengesteld in verbinding, voor aandacht en hulp voor de slachtoffers van de aardbeving en de daar op volgende tsunami in Sulawesi.

 

Daarna hebben we ons in energie verder verbonden voor een situatie in een meer persoonlijke sfeer.

Hartengroet, Cobi Ledder
"De Swaeneburgh"

 

Thema: Bewustzijn - bestaande patronen - nieuwe patronen

Korte impressie van de sessie, voorwoord van Marcus 
(Hoofdgids van Illy Klimmert)

Goedenavond allemaal,

Ik ben Marcus. Ik ben heel blij dat jullie er allemaal weer zijn.

Vertrouwde groep mensen, die willen luisteren naar wat wij te brengen hebben, want ik doe het niet alleen, zoals jullie weten.

Ik verheug me altijd op avonden zoals deze, omdat wij weer dingen kunnen doorgeven waar jullie hopelijk je voordeel mee kunnen doen. Dat is het uitgangspunt eigenlijk. 

Op wat voor een manier je je voordeel er ook mee kan doen, dat maakt niet uit, áls het er maar is. En als je het nu niet pakt, dan misschien een volgende keer of schiet het je later te binnen; "oh ja, dat heeft ie toen ook nog gezegd, oh ja, dat is toen ook nog verteld door een ander…"

Maakt niet uit op welke  manier je het binnen krijgt, als je het maar binnen krijgt en ook er wat aan hebt, in "bewustzijn zijn",…in weten wat we brengen altijd helpt, om meer aan te kunnen dan je dacht. Omdat je meer begrijpt. Omdat je meer overzicht krijgt, omdat het gewoonweg duidelijker worden voor je. Dat willen wij. 

 

Prettige en minder prettige periodes:
Een weten, dat het aardse leven tuurlijk een prettige periodes heeft, maar ook moeilijker periodes, dan zijn dan de leermomenten, de leersituaties of leerperiodes

Soms kan zo,n  leerperiode vrij lang zijn, waarvan je dan denkt, stopt het ooit een keer?


Of, dat je er zo aan gewend raakt, dat je in dát patroon zit, dat je niet eens door hebt, dat je in een patroon zit! Alsof je iets aan het breien bent, en maar door blijft breien. Misschien een beetje vreemde vergelijking, maar…het gaat gewoon zo, dus ik ga maar op deze weg door.

En zolang dat op die manier voor je gebeurt is dat goed. En als het dan de tijd is om in een andere stroom terecht te komen, dan zal dat ook gebeuren. Dat zal soms even vreemd voelen, misschien even de gedachten oproepen van; “wat gebeurt me nu?"
Ik ben nu even uit mijn vaste patroon weg, ..."mijn zeker weten." Dat kan.

Maar misschien kun je daarnaast ook begrijpen, of weten…er is geen zeker weten…want alles kan op elk moment veranderen.

Het lijkt erop, of soms iets voor hele lange tijd op dezelfde manier doorgaat…en dat gevoel roep het ook op. Maar dat wil niet zeggen, dat er in die periode, van ogenschijnlijke rustig doorkabbelen,…dat er dan niets gebeurt. Dat er iets veranderd, of dat je niets zou leren.

Er komen altijd ervaringen op je pad, die je niet verwacht. En ervaringen zijn niet altijd iets om blij van te zijn, of te worden, maar toch, als je ze nodig hebt, omarm ze, en probeer ermee om te gaan, op de manier die voor jou het beste voelt, zonder dat je gaat worstelen omdat je eigenlijk niet wil, dat het niet uitkomt.

Omdat je veilige pad verlaten moet worden. Maar ja zou ik willen zeggen; "je hebt het zelf gewild", dat weet je niet meer, en wij zeggen niet zoiets tegen je, als dat niet zo is, Je hebt het dus zelf gewild, om bepaalde leerervaringen, op te doen in het leven. Die worden voor je waargemaakt op momenten dat het voor jou van belang is.

 

Jullie weten inmiddels denk ik, dat de omstandigheden bepalen, hoe dat tot stand komt, maar dat het altijd gaat, omdat dátgene wat jij nodig hebt gevonden. Het is soms echt, niet te bevatten, als je niet erg op de hoogte bent van deze, ...ja, hoe moet ik dat noemen, zekerheden…


Dat je dan erg boos kan worden en misschien tegen jezelf zegt;" ja, maar je hebt zelf of dit willen meemaken."

En dan zit diegene waartegen het gezegd wordt, in een uiterst moeilijke situatie, hoe dan ook..

Maar van onze kant uit, volstrekt begrijpelijk, dat iemand dan boos wordt en zich gaat afzetten.

Dat is ook reactie natuurlijk op het eigen beleven, maar ook een reactie op wat er gezegd wordt. Omdat je dat helemaal niet wil horen,…omdat je het niet weet, niet kan geloven, omdat er geen bewijs voor is.

 

Als iemand zoiets tegen je zegt, het heel goed kan zijn, dat dat vanuit een heel liefdevolle bedoeling gedaan is, maar dat het absoluut averechts uitwerkt. Dat kan.

Dus het is ook niet altijd verstandig om iets dergelijks te zeggen in situaties die dat eigenlijk niet vragen…

Wees altijd voorzichtig met wat je zegt in dit soort dingen...

Niet iedereen, of zelfs velen, zijn niet toe aan bepaalde uitspraken die voor jullie eigenlijk gewoon zijn.

Ik weet wel dat jullie voorzichtig zijn, maar toch wil het nog even verteld hebben. Dat het soms vanuit je hart zo fijn is, dat je de ander tot steun kan zijn en dat je dat ook wil en dat je daar ook "kop en staart" aan wilt geven in duidelijkheid.  Maar vergeet niet,…nooit…dat lang niet iedereen er voor open staat, of eraan toe is. En dan moet je dat ook niet willen doen, hoe liefdevol bedoeld ook.

Nogmaals, jullie weten dat, maar ik wil het toch even gezegd hebben.
(Er is hiermee maar korte stukje van de sessie uitgelicht, gesproken door Marcus, om een impressie te geven van het thema van de avond.)